Conducerea ALDE a decis excluderea deputatului Remus Borza, care nu a votat moţiunea de cenzură

Conducerea ALDE a votat, luni, excluderea deputatului Remus Borza din partid, pentru că el nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv.

„O veste mai puţin plăcută: Biroul Politic Central a votat în majoritate pentru propunerea de excludere a domnului Borza, care va fi înaintată Delegaţiei Permanente, pentru modul în care a votat la moţiunea de cenzură”, a spus Tăriceanu, după şedinţa conducerii ALDE.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că va propune demiterea din partid a deputatului Remus Borza, care a votat împotriva moţiunii de cenzură, numindu-l pe acesta ”o candoare greu de imaginat”.

”Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partid, dacă ar fi fost posibil.

„N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE”, a mai spus Tăriceanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS