Confidenţialitate

Conducerea Administrației Parcurilor Sector 4 suspendată după scandalul Memorialul Colectiv

Suspendări în rândul autorităților Capitalei. Conducerea Administrației Parcuri și Zone de Agrement a Sectorului 4 a fost suspendată de către Primarul Daniel Băluță. El a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lunea Copiilor – este vorba despre plantarea a 64 de cireși în memoria victimelor de la incendiul din clubul Coletiv.

Mai mult, edilul a trimis Corpul de Control la Administrația Parcurilor
Decizia a fost luată după ce în presă au apărut informații potrivit cărora  autoritățile au atribuit direct un contract de 72 de mii de euro pentru ridicarea unui monument în memoria victimelor din incendiul din Colectiv unei firme care are un singur angajat.

Ansamblul memorial urma sa fie ridicat în Parcul Lumea Copiilor, în zona grătarelo.  Iar pe aleea din fața acestuia urmau să fie plantați 64 de cireși japonezi,  unul pentru fiecare victimă.

Iată ce ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Cristina Popa:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De cealaltă parte, Administrația Parcurilor spune că directorul Liana Marin a fost suspendată din motive medicale. Corpul de control al primarului a mers la sediul instituției, împreună cu înstiințarea de  numire a unui nou director, Alexandru Popescu

Șeful  Serviciului Juridic și Resurse Umane al Administrației Parcurilor – Radu Ion

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Chiar și asa, noul director, deși a venit la seidul instituției, nu a putut prezenta documentele care i-ar permite să se instaleze in funcție:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei de la Administrația Parcurilor spun că sunt victimele luptei pentru fotoliul de primar al sectorului 4.
Pe de altă parte, rudele și prietenii celor care au pierit la Colectiv spun că vor ieși în stradă – ei au anunțat o acțiune de protest pe 9 aprilie.

Dragă Sector 4, să încerci să furi bani profitând de moartea prietenilor noștri este mai mult decât putem tolera – se arată pe pagina de Facebook  special creată pentru acest eveniment.