Confidenţialitate

SJU Suceava are, din nou, o conducere civilă | AUDIO

Spitalul Județean de Urgență Suceava are, de joi, conducere civilă, doctorul Anatolii Buzdugan fiind ales în funcţia de manager.

În luna aprilie, spitalul a fost condus de o echipă militară, după ce unitatea a devenit unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din țară.

„Cred că a învăţat toată lumea. Din ce am spus şi echipei manageriale noi, nu trebuie să uităm ce a însemnat Suceava. Gândiţi-vă că aproape 3.000 din cele 12.000 de cazuri sunt de la Suceava, că 124 de cazuri din cele aproape 690 de decese sunt de la Suceava”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul Judeţean Suceava a fost unul din cele mai mari focare de infectare cu noul coronavirus. 462 de cadre medicale au fost infectate, potrivit ultimei raportări date de Ministerul Sănătăţii.

În 27 aprilie, Consiliul Medical al SJU Suceava a votat noua structură de conducere a unităţii medicale. Dr. Anatolii Buzdugan a fost ales în funcţia de manager, iar medicul Valeriu Gavrilovici în funcţia de director medical.

Suceava este în continuare cel mai afectat judeţ din România, cu 2.765 de cazuri de coronavirus, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Ministerul Sănătății ar putea păstra controlul asupra managementului spitalelor și după încetarea stării de urgență.

Nelu Tătaru şi-a manifestat această intenţie.

Totodată, ministrul a reluat apelul la respectarea măsurilor de izolare și distanțare socială.

“Nu am trecut în partea descrescătoare a numărului de cazuri. Nu ne relaxăm!”, a insistat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.