Condamnatii in Dosarul ICA se predau la sediile Politiei

Primul care s-a predat a fost Dan Voiculescu, urmat de Gheorghe Mecinicopschi.

Fostul ministru Sorin Pantiş şi alţi trei condamnaţi din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) s-au predat la Poliţia Capitalei, unde sunt aşteptate mandatele de executare a pedepsei.

Ceilalţi trei condamnaţi care s-au predat la Poliţia Capitalei, în urma sentinţei date vineri de Curtea de Apel Bucureşti, sunt Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa şi Flavius Adrian Pop.

Dan Voiculescu şi Gheorghe Mencinicopschi s-au predat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

După ce la Poliţie vor sosi mandatele de executare a pedepsei emise de Tribunalul Capitalei, condamnaţii vor fi duşi în detenţie.

Ei ar urma să stea în carantină timp de 21 de zile, cel mai probabil la Penitenciarul Rahova.

După cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor va stabili regimul şi locul de detenţie.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, vineri, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.