Confidenţialitate

Condamnare pe viață pentru autorul crimei din cămin de la UAIC Iași

Magistrații Tribunalului Iași au dat joi prima condamnare în dosarul lui Aurelian Giosan, cel judecat după ce în noiembrie 2015 și-a înjunghiat doi colegi de cameră într-un cămin al Universitățiii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Judecătorii Tribunalului Iași au decis condamnarea pe viață pentru omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și distrugere.

La mai bine de doi ani de la faptă, Aurelian Giosan a fost condamnat la închisoare pe viață. Aceasta este decizia magistraților Tribunalului Iași.

„Instanţa a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultantă de detenţie pe viaţă, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată şi distrugere. De asemenea, inculpatul a fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei către UAIC, de asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei şi a unor daune morale totale de 500.000 de euro către părţile civile”, a declarat Dainel Mirăuță, purtător de cuvânt al Tribunalului Iași.

Decizia însă nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Iași.

Pe 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și-a înjunghiat doi colegi de cameră, în căminul C4 C4 din Complexul „Târguşor Copou”.

Unul dintre tineri, Victor Nour, din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Cel de-al doilea, Casian Harpă a fost înjunghiat de 18 ori, a fost transportat la spital și a supraviețuit.

După ce și-a înjunghiat colegii, Giosan a încercat să dea foc la camera și a fugit din cămin.

A fost prins de polițitști la 24 de ore de la comiterea faptei.