Concurs de angajare „cu dedicație”: Șefa de cabinet a ministrului Viorel Ilie, trimisă în judecată

Procurorii au trimis-o în judecată pe Felicia Pop, directoarea de cabinet a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul. Este trimis în judecată și un alt angajat al ministerului. Ambii sunt acuzați că, în iulie 2017, ar fi aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici.

Astfel, anumiți candidați agreați de ministrul Viorel Ilie (inclusiv o persoană foarte apropiată ministrului) ar fi urmat să ocupe posturile, fără să se țină cont de criteriul comepetenței.

Dosarul se află la Tribunalul București.

O altă persoană vizată de dosar, o angajată din minister, Maria Alexandrescu, și-a recunoscut faptele, precizează DNA și a fost încheiat un acord de recunoaștere:

„În prezenţa avocatului, inculpata Maria Alexandrescu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia – închisoarea de 1 an şi 9 luni, cu amânarea aplicării pedepsei în condiţiile art. 83 din C. pen., cu stabilirea unui termen de supraveghere de 2 ani”. Direcția Națională Anticorupție

În cazul lui Viorel Ilie, senator şi ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, procurorii cerut acordul Senatului pentru începerea urmăririi penale, pentru că ar fi fost, de asemenea, implicat în aranjarea concursului de angajare. Numai că, la 3 octombrie, Senatul a decis să respingă solicitarea DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS