Confidenţialitate

Concluzii în cazul Turnagiu | Criminalul eliberat condiţionat care e violat o tânără nu a fost reţinut pentru că nu era gata expertiza

Bărbatul care a violat şi incendiat o tânără din Mehedinţi nu a fost reţinut pentru că expertiza medicală…nu era gata. Este una dintre concluziile controlului făcut de Parchetul General în acest caz.

Pe scurt, se constată probleme la Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi, dar despre procurori şi poliţişti se arată că au acţionat potrivit procedurilor.

Iorgu Ianuşi despre rezultatele controlului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ion Turnagiu , în vârstă de 45 de ani, condamnat pe viaţă pentru mai multe crime şi eliberat în 2019 condiţionat, a  incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dîrvari, Mehedinţi, la 15 iunie. Victima se află în stare gravă, într-un spital din Bucureşti.

Parchetul General a făcut verificări privind modul în care s-a acţionat după ce fata a depus plângere la Parchetul de lângă Judecătoria Vânju Mare imediat după viol.

O concluzie a verificărilor: există suspiciuni de abuz în serviciu la Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi care a revocat măsura internării fetei într-un centru de plasament după doar o zi.

În schimb, nu se constată nereguli privind modul în care au acţionat poliţiştii şi procurorii. Cât despre faptul că nu s-a luat nicio măsură preventivă față de agresor, după ce victima s-a plâns la poliție că a fost violată, se arată că…expertiza medicală nu era gata şi reţinerea nu este posibilă strict pe baza unei plângeri.

Se precizează, însă, că anchetatorii au cerut Protecţiei Copilului menţinerea fetei într-un centru în acest timp. 74 de ore mai târziu, tânăra era incendiată de suspectul lăsat liber.