Confidenţialitate

Concertul tradițional de Anul Nou de la Viena: Doar 1.000 de persoane vor avea voie să asiste la eveniment | AUDIO

Organizatorii au limitat în acest an la 1.000 numărul persoanelor care vor asista la concertul tradițional de Anul Nou de la Viena. Guvernul austriac a adoptat recent noi măsuri pentru limitarea răspândirii noii variante Omicron aSARS-CoV-2.

Accesul a fost restrâns la evenimentele cu peste 1.000 de persoane, fiind permisă participarea doar a celor care vaccinati antiCOVID-19 cu schema completă sau care prezintă un test PCR negativ.

700 de persoane care își cumpăraseră bilete nu vor putea asista la concert, în urma introducerii restricțiilor.

Acestea vor primi în schimb locuri rezervate la următorul concert, de pe 1 ianuarie 2023, a anunţat Filarmonica din Viena.

Valsurile, polcile şi marşurile dirijate de Daniel Barenboim vor fi transmise în peste 90 de ţări.

Conform programului oficial, din cele 15 piese, 6 nu au mai fost niciodată interpretate în cadrul concertului de Anul Nou, pe lângă valsul “Dunărea Albastră” sau “Marşul lui Radetzky”, cu care se încheie în mod tradiţional spectacolul.

În afara lucărilor clasicilor Johann, Josef şi Edward Strauss, la concertul din 1 ianuarie vor fi reprezentate şi creaţii ale compozitorilor Carl Michael Ziehrer şi Joseph Hellmesberger.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Citește și: Revelion 2022: Capitala nu va avea petrecere în Piața Constituției. Mai multe orașe renunță la focurile de artificii | AUDIO