Confidenţialitate

Revelion 2022: Capitala nu va avea petrecere în Piața Constituției. Mai multe orașe renunță la focurile de artificii | AUDIO

Capitala nu va avea nici în acest an petrecere în Piața Constituției, la trecerea dintre ani. La Sibiu, Revelionul se va ține în centrul orașului, iar artificiile vor fi înlocuite de confetti. Spectacole de artificii vor avea Alba Iulia, Clujul, Timișoara și Iașiul.  

La București, doar în sectorul 3 se va celebra în aer liber trecerea dintre ani. Primarul Robert Negoiță a anunțat concerte și un spectacol cu artificii, lumini, lasere, flăcări și o videoproiecție. Evenimentul se va desfășura în Parcul Titan, începând cu ora 22:00.

Primăria Constanța pregătește, pentru noaptea de Revelion, o petrecere în aer liber, chiar în central orașului. Autoritățile locale promit o noapte plină de lumină, sunet și culoare. Showul va începe la ora 20,00.

Ani de zile, la Constanța, Revelionul a fost organizat în Piața Ovidiu din centrul istoric. Acum, din cauza pandemiei, municipalitatea a mutat petrecerea în centrul orașul, pe o porțiune lungă de 300 de metri, spune purtătorul de cuvânt al Primărieri Constanța, Alin Vintilă:

„Pentru ajunul anului nou avem un concert cu 4 DJ, care se va desfășura pe bdul Tomis. Showul va începe la ora 20,00 și va dura până la ora 2 a noului an”.
Trecerea în noul an va fi luminată de un spectacol pirotehnic uriaș. Pentru prima dată la Constanța, jocurile de artificii vor fi lansate din mai multe parcuri și plaje de pe pe malul mării.

Petrecerea este finanțată din bugetul local, precizează Alin Vintilă: „Jocurile de artificii au costat 300.000 de lei, iar concertul cu DJ de pe Bulevardul Tomis, 115.000 de lei”.

Aceste sume se adaugă la milionul de euro pe care primăria Constanța il alocase pentru iluminatul festiv de sărbători.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sibiul marchează o premieră de Revelion. Va fi primul an în care artificiile din centrul orașului vor fi înlocuite de confetti.

Primarul Astrid Fodor speră ca prin anularea focului de artificii să evite aglomerările. Dacă la Târgul de Crăciun din Piața Mare se intră pe baza certificatului verde, la concertul de Revelion accesul va fi liber.

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc că nu vor fi organizate spectacole, concerte sau tradiționalul foc de artificii din centrul orașului. Edilul a spus că vor fi însă câteva spectacole pirotehnice mai mici, în mai multe zone ale Clujului.

La Iași, oamenii se vor bucura de un concert la Palatul Culturii. Aici nu vor lipsi focurile de artificii.

Spectacol pirotehnic vor avea și cei care vor petrece Revelionul în Craiova, Timișoara, Brașov, Focșani sau Suceava. Vor fi artificii la trecerea dintre ani și în Alba Iulia și Buzău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău / Ghiulfer Predescu