Confidenţialitate

Concertul experimental de la Barcelona nu s-a soldat cu infectări printre participanți în timpul evenimentului

Organizatorii concertului experimental de la Barcelona anunță că nu există niciun semn care să sugereze că vreo contagiere a avut loc în timpul evenimentului la care au participat 5.000 de spectatori.

Concluziile acestui concert erau așteptate întrucât reprezintă un pas spre organizarea de evenimente  cu număr mare de participanți fără pericolul infectării.

Regulile de participare la spectacolul susţinut de trupa Love of Lesbian au fost foarte stricte. Deși nu a fost impusă distanțarea fizică, măștile FFP2 au fost obligatorii pe toată durata evenimentului. Înainte de concert, spectatorii au stat ore întregi la coadă, în afara arenei, apoi au fost testați cu toții înainte de a li se permite să ajungă la concert.

La două săptămâni după, toţi participanţii au făcut teste PCR , iar medicii transmit că „Nu există niciun semn că vreunul dintre participanți s-a infectt în timpul evenimentului, ceea ce era obiectul acestui studiu”.

Potrivit medicilor care au monitorizat participanții, doar şase cazuri pozitive din cei 5.000 de spectatori au fost depistate la 15 zile după concert, iar organizatorii sunt siguri că ”în cazul a patru dintre aceste şase cazuri, transmiterea nu a avut loc în timpul concertului”.

Astfel de evenimente au fost organizate și în Olanda. În Amsterdam, la un meci de fotbal au participat 5.000 de suporteri pe bază de test rapid, iar un club a organizat o petrecere cu 1300 de participanți.

  • Sonia Teodoriu

Foto: Arhivă