Concerte susţinute de Bob Marley, recuperate după 40 de ani

O colecţie de concerte susţinute de Bob Marley în Londra şi Paris în perioada 1974 – 1978, au fost descoperite şi recuperate într-un proiect care a costat 25.000 de lire sterline, după 40 de ani în care s-au deteriorat în subsolul unui hotel din capitala Marii Britanii, unde a fost cazat artistul alături de membrii grupului The Waikers, potrivit The Guardian.

Benzile magnetice au fost descoperite în recipiente de carton într-un hotel decrepit din Kensal Rise, în nord-vestul capitalei engleze, ale cărui încăperi modeste erau folosite de Bob Marley şi trupa sa în timpul turneelor europene susţinute la mijlocul anilor ’70.

Între melodiile interpretate de Bob Marley în concertele înregistrate se numără “No Woman No Cry”, “Jammin”, “Exodus” şi “I Shot the Sheriff”.

Casetele au fost salvate de omul de afaceri Jow Gatt, fan al cântăreţului Bob Marley. El a primit un apel telefonic de la un prieten al său care i-a spus că a găsit ceea ce pare a fi înregistrări vechi ale artistului jamaican.

Jow Gatt i-a dat înregistrările partenerului său de afaceri şi cântăreţului de jazz Louis Hoover.

”Am rămas fără cuvinte, sincer. Nu mi-a venit să cred ce văd, dar mi-am dat seama cât de grav deteriorate erau casetele din cauza apei. Părea fără speranţă să salvăm înregistrările cu o calitate bună a sunetului”, a spus el.

Casetele i-au fost date tehnicianului de sunet Martin Nichols, la studiourile White House, care a explicat că înregistrările ar fi fost distruse complet dacă ar fi încercat cineva să le asculte în condiţia în care se aflau.

Sursă: News.ro