Complicațiile varicelor care necesită tratament rapid

Varicele reprezintă acele vase de sânge proeminente, dilatate, care apar în special la nivelul gambei. Mai multe persoane se confruntă cu o astfel de problemă și este important să știm care sunt semnele ce pot însoți aceste vene varicoase care trebuie să ne trimită repede la medic.

Dacă picioarele sunt atât de umflate încât mersul începe să devină o problemă sau dacă pielea de deasupra varicelor se inflamează și se ulcerează nu întârziați vizita la doctor.

Atunci când sângele stagnează prea mult în vasele de la nivelul membrului inferor apare o pigmentare a pielii numită dermatita de stază.

Prin tratarea varicelor la timp, evitați această complicație. Flebita, adică inflamația venelor varicoase ce apare în urma formării unor cheaguri de sânge care blochează circulația locală prin acele vase, se însoțește de roșeață și durere și trebuie tratată rapid pentru a suprima simptomele.

De asemenea, dacă v-ați lovit puternic în zonele cu varice și în urma loviturii pielea s-a lezat și a apărut sângerarea, puneți o compresă, încercați să țineți ridicat membrul inferior respectiv și apelați la un medic specialist în chirurgie vasculară pentru o evaluare completă.

Articole Similare