Complexului Energetic Oltenia: Doi angajati au fost concediati pentru ca au acoperit timp de un an un salariat care nu venea la munca (AUDIO)

Este al doilea caz de acest fel: procurorii au stabilit că un lăcătuş mecanic a fost pontat fictiv timp de 4 ani, perioadă în care făcea proxenetism. Șefii proxenetului beneficiau în schimb de serviciile prostituatelor.

La aceeaşi unitate minieră, cei din compania de cărbune au mai găsit şi cazul unui maistru pontat zi de zi la serviciu, timp de un an de zile, care, însă, nu venea la muncă. Salariatul încasa peste 4.500 de lei pe lună cu tot cu prime şi bonificaţii, dar prefera să stea acasă sau să-şi vadă de alte afaceri. Şeful său, un inginer, a avut grijă să-l treacă prezent de fiecare dată.

Inspectorii de control şi-au dat seama că ceva nu este în regulă, după ce au văzut mai multe modificări pe foile de prezenţă.

În urma anchetei, cei doi şi-au recunoscut vinovăţia, iar anchetatorii au dispus şi reţinerea pentru 24 de ore a inginerului.

La aceeaşi exploatare, în urmă cu o lună, DIICOT a descoperit că un lăcătuş mecanic a fost pontat fictiv 4 ani de zile, în paralel acesta desfăşurând activitate de proxenetism.