Confidenţialitate

Companiile de taxi cer eliminarea unei reclame UBER de la aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Un nou episod al conflictului dintre taximetriști și UBER: companiile de taxi care au contract cu aeroportul Otopeni amenință că se retrag, nemulțumite de promovarea serviciului UBER.

Ei cer să fie retrasă o reclamă din incinta aeroportului care îi încurajează pe călători să apeleze la șoferii UBER.

După acuzațiile potrivit cărora aceștia din urmă n-ar lucra tocmai legal, sistemul de ride-sharing a anunțat, în repetate rânduri, că activitatea din România este complet fiscalizată.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizati din Romania susține că reprezentanții aeroportului Henri Coandă din Otopeni ignoră absolut toate problemele create de taximetriștii pirat și, în același timp, permit accesul mașinilor în sistem Uber.

Aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care ar reieși că UBER este compania acreditată pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinație.

Taximetriștii amenință că, în cazul în care reclama nu va fi eliminată, nu vor mai prelua pasageri de la aeroport.  Companiile autorizate în acel perimetru amintesc și de suma pe care o plătesc pentru a avea dreptul să opereze în zonă: aproximativ  220.000 de euro anual.   

Recent, reprezentanții serviciului Uber au afirmat că sunt deschiși să colaboreze cu autoritățile din România pentru dezvoltarea unor metode digitale care să simplifice declararea veniturilor pentru persoanele care desfășoară activități independente.

Serviciul de transport insistă că este 100% digital și fiscalizat.