Confidenţialitate

Companiile care au funcționat în perioada crizei ar putea primi scutiri de taxe și impozite | AUDIO

Companiile care și-au menținut activitatea pe linia de plutire, în perioada stării de urgență, ar putea fi recompensate de stat.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus la Digi 24 că guvernul caută o soluție „astfel încât și activitatea lor să poată fi apreciată și văzută”.

Ajutorul ar putea veni sub forma unor scutiri de taxe și impozite – consideră președintele Consiliului Național al IMM-urilor, Florin Jianu:

Cea mai simplă măsură e aceea a bonficatiei, pentru cei care au ținut locurile de muncă. Să primească o bonificație, fie pentru taxele și impozitele pe salarii sau taxele și impozitele pe venit sau profit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu spune că statul ar trebui să drămuiască mai bine banul public și să ajute doar pe cei care au cu adevărat nevoie.

El propune o revizuire a politicii fiscale, astfel încât să fie redusă povara suportată de micii contribuabili, care de regulă sunt cei mai afectați și în vremuri de criză:

“Pentru marea majoritate a inteprinderilor, inclusiv cele care au lucrat, au fost măsuri de sprijin. Inclusiv eșalonarea datoriei la bănci. Nu cred că este măsura cea mai adecvată. Sunt sectoare întregi profund afectate. Va trebui o analiză serioasă. Sunt mult mai afectate sectoare care au fost nevoite să întrerupă complet, Horeca sau din domeniul spectacolelor. Serviciile de interes imediat, cum a fost energia, nu văd de ce ar trebui sprijinite”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, consideră că guvernul ar trebui nu să premieze anumite companii, ci să le fi sprijinit pe acelea care nu aveau voie să își reducă activitatea în perioada pandemiei. Și dă exemplul Poștei Române:

“Salariații Companiei Naționale Poșta Română, în ciuda faptului că și-au făcut treaba, distribuind ajutoare sociale fără să beneficieze de protecțiile necesare, deci având și cazuri de lucrători care s-au îmbolnăvit, s-au gândit unii să îi recompenseze – cu ghilimele de rigoare. I-au trimis acasă, reducând săptămâna de lucru la patru zile și drepturile salariale la fel”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Dacă starea de urgență va fi ridicată după 15 mai, unele companii și-ar putea relua activitatea.