Compania HP România, amendată de Consiliul Concurenței

Compania HP România a fost amendată cu peste 600 de mii de euro de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă.

După o investigație pornită în 2012, în urma unei plângeri, Consiliul a constatat că firma IT a întrerupt, fără să se justifice, un contract prin care le acorda partenerilor săi prețuri speciale pentru consumabile.

 

Potrivit Consiliului Concurenței, în perioada 2007 – 2011, HP România a deţinut o poziţie dominantă pe piaţa imprimantelor de un anumit tip pentru segmentul business.

Cota de piaţă a fost de peste 80%.

Consiliul a constatat că firma IT a abuzat de acest lucru și a întrerupr, înainte de termen și fără o justificare obiectivă, un contract prin care acorda partenerilor săi preţuri speciale pentru consumabile marca HP.

Normele europene în domeniul concurenţei interzic unei companii să refuze furnizarea de produse unui client stabil, fără motiv – precizează Consiliul Concurenței.

Compania a primit o amendă de aproape 3 milioane de lei – ceea ce înseamnă aproximativ 665 de mii de euro.

Hewlett Packard România SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS