Confidenţialitate

Franța: Compania farmaceutică Merck, sub acuzare pentru înșelăciune în formă agravată. Efectele secundare ale unui medicament pentru tiroidă, ținute ascunse | AUDIO

În Franța, compania farmaceutică Merck a fost pusă sub acuzare pentru înșelăciune în formă agravată. Ar fi ascuns efectele secundare ale Levothyrox – un medicament pentru bolnavii de tiroidă, a cărui compoziție a fost schimbată în 2017. Mai mulți pacienți s-au simțit rău după ce au luat pastila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul filialei Merck din Franța a fost audiat la un Tribunal din Marsilia, iar judecătorul a decis punerea companiei sub acuzare pentru înșelăciune în formă agravată legată de modul în care a comunicat în privința efectelor secundare ale medicamentului Levothyrox, a cărui formulă a fost modificată.

Levothyrox este un medicament pe care cei cu tulburări ale glandei tiroide îl iau zilnic.

Fabienne, despre simptomele pe care le-a avut după ce a luat noua pastilă

Fabienne a povestit pentru BFM TV că după ce a luat noua pastilă pentru tiroidă s-a confruntat cu o oboseală intensă, foarte greu de suportat, cu căderea părului, probleme intestinale și tendinită la nivelul umerilor.

Merck nu vrea să revină la vechea formulă a pastilei

Reprezentanții Merck au spus că nu intenționează să revină la vechea formulă, mai puțin stabilă și că pentru un bun echilibru e nevoie de administrarea pastilei timp de cel puțin 6-8 săptămâni.

Filiala din Franța a companiei germane Merck a fost deja condamnată la plata a câte 1000 de euro pentru 3300 de pacienți, care au intentat proces pentru că s-au simțit rău după administrarea medicamentului în noua sa formulă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Siropul de tuse produs în India, care a cauzat moartea a peste 60 de copii în Gambia, conținea un solvent industrial folosit la fabricarea lichidului de frână | AUDIO