Confidenţialitate

Compania de Drumuri ar putea semna în această săptămână contractul pentru autostrada Pitești-Sibiu

Compania de Drumuri ar putea semna în această săptămână contractul pentru proiectarea și execuția primului tronson din autostrada Pitești-Sibiu.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Viorica Dăncilă luni dimineață, la Forumul Auto de la Craiova.

Autostrada este cerută insistent de producătorul de mașini Dacia-Renault.

„Proiectul Pitesti-Sibiu, la fel de aşteptat se află în stadiu destul de avansat. Proiectare şi execuţie Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa – procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat. A fost anunţat câştigătorul. Astăzi (luni – n.r.) expiră perioada de contestaţii şi dacă totul este în regulă, până la sfârşitul săptămânii putem semna contractul. De asemenea, procesul de evaluare a ofertelor a fost finalizat şi pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 5 Curtea de Argeş – Piteşti”, a mai spus Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește drumul expres Craiova-Pitești, cerut de producătorul de mașini Ford, Viorica Dăncilă a explicat că la doi ani de la lansarea primelor licitații, unele anulate între timp, Compania Națională de Administrare a Drumurilor reface în aceSt an documentația pentru segmentele 3 și 4.

Drumul expres Craiova-Pitești ar trebui să aibă peste 120 de km și ar urma să coste 5 miliarde de lei.

„Va avea o lungime de peste 121 km, are o valoare totală estimată de aproape 5 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar pentru o realizare cât mai eficientă, obiectivul a fost împărţit în 4 tronsoane. Contractele pentru proiectarea şi execuţia celor 4 tronsoane au fost scose la licitaţie în anul 2017, iar contractele pentru tronsoanele 1 şi 2, au fost semnate deja în decembrie 2018. Practic, anul acesta tronsoanele 1 şi 2, în lungime de 57,55 km şi cu o valoare însumată de peste 2 miliarde de lei cu TVA, au intrat în linie dreaptă, aflându-se în faza de proiectare. Trebuie să precizez că licitaţiile pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate în instanţă. În acest moment, documentaţia necesară acestor tronsoane se află în procedura de reactualizare pentru a putea fi lansată din nou la licitaţie anul acesta”, a spus Dăncilă, la Craiova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, premierul a spus că “Se pot construi autostrăzi, dar ”nu făcând circ şi declaraţii politice”, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat vina pe statul paralel pentru lipsa autostrăzilor.