Compania de Drumuri a reziliat contractul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a rupt contractul Lotului 3 de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva. Anunțul a fost făcut de Asociația Pro Infrastructură pe Facebook. Aceasta îl acuză pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc că ar fi șantajat constructorul și că nu a luat niciodată în calcul să deschidă autostrada.

„La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc și executanții lui din CNAIR au persistat în șantajarea constructorului și obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanției tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii”, este mesajul celor de la Asociația Pro Infrastructură.

Aceştia mai spun că inaugurarea autostrăzii devine incertă şi că statul roman nu doar că nu va primi extinderea garanției cerute de ministrul Transporturilor, dar o va pierde şi pe cea actuală, de 4 ani, pe lângă alte pierderi financiare dintr-un lung şir de procese.

Recent, Ministrul Transporturilor – Răzvan Cuc a declarat că autostrada Lugoj-Deva ar putea fi oferită traficului, iar problemele identificate ar putea fi remediate şi după deschiderea circulaţia, apreciind comportamentul constructorului spaniol al Lotului 4 drept un șantaj. „

Compania spaniolă a mai fost penalizată în trecut, potrivit ministrului. Răzvan Cuc a dat atunci un termen de remediere a problemelor identificate, spunând că în cazul în care acestea nu se vor rezolva va rezilia contractul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS