Confidenţialitate

Compania americană Apple, investigată de Comisia Europeană

Autorităţile de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană anchetează compania americană Apple pentru App Store şi sistemul de plăţi mobile Apple Pay, relatează Reuters.

Comisia Europeană a anunţat că investigaţia urmărește obligativitatea impusă dezvoltatorilor de aplicaţii să vândă clienţilor utilizând sistemul său de achiziţie integrat în aplicaţie şi reguli care împiedică informarea utilizatorilor despre produsele mai ieftine din alte sisteme.

Investigaţia fost începută în urma unei reclamaţii a serviciului de streaming muzical Spotify, care a acuzat Apple că restricţionează în mod nedrept accesul companiilor rivale la serviciul de streaming Apple Music, dar și taxa de 30% percepută dezvoltatorilor de aplicaţii.

Spotify a salutat mişcarea UE.

O companie concurentă mai mică a depus o plângere similară legată de cărţile electronice şi cărţile audio.

“Este dezamăgitor faptul că Comisia Europeană avansează reclamaţii lipsite de fundament făcute de o mână de companii care doresc pur şi simplu gratuitate şi nu vor să respecteaceleaşi reguli ca toţi ceilalţi. Nu credem că este corect – dorim să menţinem condiţii de concurenţă echitabile în care să aibă succes orice persoană cu determinare şi o idee bună”, susține Apple într-un comunicat.