Confidenţialitate

Comitetul pentru vaccinare explică modul în care vor fi anunțați românii aflați pe lista de așteptare

Persoanele cu grad ridicat de risc și cele care desfășoară activități esențiale au prioritate la vaccinare în continuare, apoi populația generală, acolo unde rămân locuri libere, anunță Comitetul pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare despre modul în care vor fi notificați românii aflați pe lista de așteptare pentru vaccinare.

Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.

Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea: 75% – Populația cu grad ridicat de risc; 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale, apoi populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.

„Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C. Astfel, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării”, anunță CNCAV.

O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

„Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei”, mai arată CNCAV.

După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Potrivit cerințelor CNCAV, listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile și tipul vaccinului sunt afișate în interfața de tip hartă din platforma ROVACCINARE.