Confidenţialitate

Comisie: Aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea

Deputaţii din Comisia juridică au votat – cu 14 voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi 3 abţineri – solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva Elenei Udrea în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea marţi votul final în acest caz.

După vot, Elena Udrea a declarat că acest dosar este unul “de campanie electorală”, fabricat pentru a acoperi scandalul Ghiţă – Ponta – Kovesi.

Săptămâna trecută, DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care este cercetată deja, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.