Comisia specială pe legile Justiţiei continuă dezbaterile pe modificările Codurilor Penale

Comisia parlamentară specială pe legile Justiţiei continuă marţi dezbaterile pe modificările la Codurile penal, de procedură penală şi de procedură civilă.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 15.00.

Săptămâna trecută, au avut loc dezbaterile generale asupra modificărilor codurilor penale, notează Agerpres.

*** Uniunea Naţională a Judecătorilor din România va trimite Comisiei parlamentare speciale pe legile Justiţiei observaţii punctuale la proiectul de modificare a Codurilor penal, de procedură penală şi de procedură civilă, anunţa miercurea trecută preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, care sublinia că există o nevoie reală de modificare a acestor coduri şi semnala o serie de probleme care necesită răspunsuri sau soluţii.

*** Propunerile de modificare a Codurilor penal, de procedură penală şi de procedură civilă conţin „texte otrăvite”, unele dintre acestea fiind destinate „pentru anumite dosare penale ale unor politicieni”, declara deputatul PNL Cătălin Predoiu, în cadrul dezbaterilor generale ale Comisiei parlamentare speciale pe legile Justiţiei de săptămâna trecută.

*** Reprezentantul USR din comisie, deputatul Stelian Ion, a calificat proiectele de lege privind modificarea Codurilor penal, de procedură penală şi de procedură civilă ca fiind „deosebit de periculoase”, nefiind asumate în mod concret de un iniţiator sau de un grup de iniţiatori.

*** Deputatul PSD Eugen Nicolicea a cerut miercurea trecută, în şedinţa Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, definirea clară a sistemului judiciar, a cărei independenţă se cere apărată, în opinia lui neştiindu-se dacă acesta este independent sau nu atât timp cât nu are o definiţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS