Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat un ajutor de 3,57 de milioane de euro pentru disponibilizati (AUDIO)

1000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă de la Combinatul de Sârmă Mechel Câmpia Turzii, în urmă cu doi ani.

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat raportul eurodeputatului PMP Siegfried Mureşan şi a decia alocare banilor care provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare.

Banii vor fi folosiţi la implementarea unor măsuri de conversie profesională, mentorat la locul de muncă şi stagii pentru 1.000 dintre persoanele care au rămas fără locuri de muncă după ce grupul rus Mechel a decis să sisteze activitatea în România în 2012.

Cea mai mare parte a sumei va fi folosită pentru înfiinţarea unei cooperative sociale care va angaja în primă fază 250 dintre foştii angajaţi de la combinatul de sârmă.

Fondurile vor ajunge în România după ce plenul Parlamentului va aproba acest raport în sesiunea plenară din 15-18 septembrie şi după votul din Consiliul de miniştri.

Grupul rus Mechel a vândut în februarie 2013 pentru preţul simbolic de 52 de euro cele cinci combinate metalurgice care le deţinea in România.