Comisia juridică cere Biroului permanent al Senatului prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Legii graţierii

Comisia juridică a decis, luni, să solicite Biroului permanent al Senatului prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Legii graţierii, întrucât termenul de adoptare tacită ar expira marţi.

Propunerea pentru această solicitare a fost făcută de reprezentanţii PNL şi a fost adoptată în unanimitate de membrii Comisiei juridice.

Preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae, a spus că solicitarea către Biroul permanent va fi ca termenul de adoptare tacită să fie considerat cel de 60 de zile, şi nu de 45 de zile, proiectul fiind considerat de complexitate deosebită.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit, luni, la Comisia juridică a Senatului, unde se discută proiectul legii privind graţierea unor pedepse.

La dezbaterile din Comisia juridică a Senatului privind legea graţierii a venit şi senatorul PMP Traian Băsescu, cel care a propus ridicarea pragului de pedeapsă care poate fi graţiată de la 5 la 10 ani şi reducerea cu jumătate de pedepselor aplicate femeilor. PMP, partidul condus de Traian Băsescu, s-a delimitat de acţiunea acestuia, spunând că nu îşi asumă respectivele amendamente.

Ultima prezenţă a lui Tudorel Toader la Comisia juridică a Senatului a fost pe 21 martie, când ministrul a cerut amânarea discuţiilor pentru ca Executivul să vină cu măsuri „complementare”, considerând că graţierea executării pedepselor nu reprezintă o soluţie „miracol”, ci trebuie să facă parte dintr-un pachet.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS