Comisia Juridica amana votul in cazul senatorilor Andronescu si Mihailescu

Votul în acest sens va fi dat după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

O nouă tergiversare la Comisia Juridică din Senat.

Membrii acestui for ar fi trebuit să decidă dacă avizează sau nu începerea urmăririi penale în cazul parlamentarilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

Votul în acest caz va fi dat abia după turul al doilea al alegerilor prezindențiale, au decis membrii comisiei.

Senatorul Alin Tișe de la PDL a declarat că amânarea a fost aprobată cu 6 voturi ‘pentru’ și 5 ‘împotrivă’, motivarea acestei decizii fiind necesitatea solicitării unor date suplimentare de la DNA.

‘Au cerut amânare pentru a se cere date suplimentare de la DNA legat de acest dosar. Evident, noi ne-am opus. PSD având 6 voturi, noi fiind doar 5, asta este configurația comisiei, s-a amânat pentru data de 17-18 noiembrie, înainte de sesiunea care începe după turul doi’, a declarat Tișe, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, solicitarea de amânare i-a aparținut lui Ioan Chelaru, senator PSD, fără să se facă precizarea despre ce date suplimentare se solicită DNA.

‘În opinia noastră erau date suficiente, dosarul era exact cum DNA ni l-a trimis, trebuia să se dea un vot în comisie pentru că dosarul oricum ajungea în plenul Senatului. Noi, cei din opoziție, practic venim în zadar având în vedere că prin votul majorității nu avem nicio șansă să impunem o decizie. Legal era ca azi să dăm acest vot, să lăsăm organele de anchetă să se pronunțe, și nu să decidem noi cu privire la amânarea acestui dosar. Este responsabilitatea totală a majorității’, a mai spus senatorul PDL.

Cei doi senatori – Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu – sunt acuzați în dosarul Microsoft, între altele pentru trafic de influență și spălare de bani.

Fostul ministru al Educației, Ecatrina Andronescu s-a declarat, în continuare, nevinovată în acest caz.

Senatoarea PSD a spus încă o dată că la dosar nu sunt probe împotriva ei.

‘Noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot fi nevinovaţi şi că nu trebuie să îi îngropăm de vii’, a declarat Ecaterina Andronescu.

Și senatorul Șerban Mihăilescu susține că nu are nicio legătură cu dosarul licențelor IT.

De aproape o lună Comisia Juridică din Senat amână luarea unei decizii în privința celor doi senatori.