Confidenţialitate

Comisia Juridică a Camerei recomandă ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu

Camera deputaților a făcut primul pas pentru ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis să recomande plenului ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, acuzat de procurorii DNA de trafic de influență și luare de mită.

S-au înregistrat 19 voturi pentru ridicarea imunității și 2 voturi împotrivă.

Votul a fost secret cu buletine, dar toți deputații PNL și cei ai USR au votat la vedere pentru ridicarea imunității.

Raportul Comisiei Juridice va fi transmis plenului Camerei, iar votul final pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu a fost programat pentru marți, la ora 11:00.

Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului, ar fi cerut și primit mită 1,29 milioane de lei de la doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu de la PNL, să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afaceriști.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015.
Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.