Confidenţialitate

Comisia juridică a Camerei Deputaților – AVIZ NEGATIV PENTRU ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE PE NUMELE LUI VICTOR PONTA

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, votul înregistrat fiind: 18 “împotrivă”, 7 “pentru” şi o abţinere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Comisia juridică a dat raport de respingere cererii DNA de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta, după ce l-a audiat luni pe premier, timp de aproximativ cinci minute . La ieşire, prim-ministrul a spus că este absurdă acuzaţie de conflict de interese, dând exemplul procurorilor care şi-au luat cu ei angajaţii în momentul în care şi-au schimbat locul de muncă. ”Deciziile politice nu pot fi cenzurate de către un procuror”, a declarat premierul.

După ce a fost audiat în cadrul comisiei juridice, premierul Victor Ponta nu a avut prea multe cuvinte de declarat. De altfel, nici audierea sa în faţa deputaţilor jurişti nu a fost una foarte lungă, prim-ministrul stând în sala de şedinţă aproximativ cinci minute.

La final, Victor Ponta le-a declarat jurnaliştilor că le-a spus deputaţilor jurişti că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror, aceasta fiind părerea lui de juristm nu de deputat. Mai mult el a sugerat că este absurdă acuzaţia de conflict de interese, dând exemplu chiar procurorii care îşi păstrează angajaţii atunci când îşi schimbă locul de muncă.