Comisia Juridica a amanat luarea unei decizii in privinta deputatilor Marko Attila si Catalin Teodorescu, acuzati in dosarul Bica

Deputații Marko Attila (de la UDMR) și Cătălin Teodorescu (de la PDL) mai au de așteptat până vor afla dacă rămân fără imunitate.

Comisia juridică a Camerei a amânat astăzi un raport privind încuviințarea arestării preventive a celor doi – așa cum a cerut DNA.

Parlamentarii sunt acuzați de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată și fosta șefă a DIICOT – Alina Bica.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților susține că a amânat luarea unei decizii în cazul celor 2 parlamentari pentru că aceștia nu s-au putut prezenta la ședință.

Deputatul UDMR Marko Attila nu se află în București, iar Cătălin Teodorescu a susținut că a aflat prea târziu și nu a avut timp să-și pregătească apărarea, spune viceprepreședintele Comisiei – Ciprian Nica.

În aceste condiții, acesta afirmă că o nouă ședință ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a fost pus sub acuzare la începutul săptămânii, în timp ce deputatul UDMR Marko Attila a fost anuntat ca este urmarit penal pe 21 noiembrie.

Cei doi au facut parte din comisia care în martie 2011 i-a acordat omului de afaceri Stelian Gheorghe despăgubiri în valoare de 377 de milioane de lei – reprezentând despăgubiri pentru un teren supraevaluat din parcul bucureștean Plumbuita.

În acest dosar, mai multe persoane au fost arestate preventiv. Printre ele, și fosta șefă a DIICOT Alina Bica.