Confidenţialitate

Comisia Europeană: Statele membre UE pot oferi ajutor companiilor afectate de războiul din Ucraina | AUDIO

Comisia Europeană anunță că statele membre ale Uniunii pot ajuta companiile afectate de conflictul ruso-ucrainean. Pot fi acordate ajutoare de până la 400 de mii de euro, explică Guvernul Uniunii.

Comisia Europeană anunță că a adoptat așa numitul Cadru de criză temporară care permite statelor membre acordarea a trei tipuri de sprijin companiilor afectate. Primul este acordarea unor granturi de până la 35 de mii de euro companiilor din agricultură, pescuit și acvacultură și de până la 400 de mii de euro firmelor din alte sectoare. Pot fi companii care din cauza interzicerii importurilor de materii prime din Rusia sau exporturilor în Federație să fi ajuns în situații de blocaj economic.

Un alt tip de ajutor permis de Comisie este acordarea de garanții financiare din partea statului pentru împrumuturi. De asemenea, Guvernele statelor membre pot compensa parțial creșterile de prețuri la energie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va adopta mai multe măsuri de sprijin economic, însă a explicat că așteaptă mai întâi punctul de vedere al Comisiei Europene, care a venit acum.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA și NATO spun că Belarusul s-ar putea alătura „în curând” Rusiei în războiul împotriva Ucrainei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.