Confidenţialitate

Comisia Europeană și Pfizer, acord pentru încă patru milioane de doze de vaccin

Comisia Europeană a încheiat o noua înțelegere cu Pfizer/BioNTech pentru a primi încă 4 milioane de doze de vaccin în plus față de angajamentul inițial.

Reprezentanții Pfizer spun că a rezolvat problemele de producție, astfel încât nu vor mai exista întârzieri în calendarul de livrare.

Dozele suplimentare vor putea fi foliste de statele membre al Uniunii Europene pentru a fi distribuite în zonele cu o răspândire foarte mare a virusului, precum și în zonele de graniță, astfel încât să poată fi asigurată libera circulație a cetățenilor europeni, transmite Comisia Europeană.

Ursula Von der Layen, președinta Comisiei Europene spune că au încheiat această nouă înțelegere cu Pfizer pentru a opri răspândirea noilor variante mai agresive ale virusului.

Numărul de noi cazuri, dar și spitalizările au crescut semnificativ în regiuni precum Tyrol din Austria, Nisa din Franța, Bolzano în Italia, precum și în anumite zone din Bavaria și Saxonia.

Amintim, în ianuarie, Pfizer nu a putut livra numărul de doze stabilit în contractul cu Uniunea Europeană. Compania spune că a rezolvat probleme de producție și că va continua să livreze potrivit calendarului până la finalul anului.