Confidenţialitate

Comisia Europeană: Mina Lupeni va funcţiona până la sfârşitul lui 2018

Mina Lupeni din Valea Jiului va putea funcţiona cu producţie de cărbune şi ajutor de stat până la sfârşitul anului 2018, după ce Comisia Europeană a aprobat renotificarea pe huilă, transmisă anul trecut de statul roman, a anunţat liderul Sindicatului “Muntele”, Darius Câmpean.

Câmpean a precizat că după oprirea extracţiei de cărbune, programul de închidere la Mina Lupeni se va derula cu lucrări de subteran până în iunie 2021, iar ecologizarea exploatării miniere, inclusiv partea de suprafaţă, va trebui să se termine până la sfârşitul anului 2024.

Darius Câmpean a spus că Sindicatul “Muntele” va încerca să prelungească funcţionarea cu producţie şi a Minei Lonea, în baza aceluiaşi program ce a fost transmis Comisiei Europene.

În ceea ce priveşte activitatea Minei Lupeni, preşedintele Sindicatului “Muntele” a arătat că în foarte scurt timp va fi pornit un al doilea abataj, ceea ce ar permite funcţionarea exploatării de cărbune şi în anul 2019.

Mina Lupeni are 900 de angajaţi. Face parte din Complexul Energetic Hunedoara, alături de exploatările miniere Lonea, Livezeni şi Vulcan şi de termocentralele Mintia şi Paroşeni.