Confidenţialitate

Comisia Europeană lansează o nouă versiune SELFIE, un instrument care ajută școlile să folosească tehnologiile digitale

Comisia Euopeană a lansat o nouă versiune a SELFIE, un instrument care ajută școlile să valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare și învățare.

„Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternică perturbare a educației din istoria recentă a Europei, majoritatea activităților de predare și învățare fiind transferate în mediul online. Multe cadre didactice și mulți elevi au folosit acum pentru prima dată numai tehnologii digitale pentru a preda și a învăța.

Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta școlile să reflecteze asupra modului în care gestionează situația și asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a folosi în mod optim aceste tehnologii, astfel încât să maximizeze oportunitățile de învățare pentru copiii noștri.”, spune Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabilă cu Centrul Comun de Cercetare.

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) este un instrument conceput pentru a ajuta școlile să integreze tehnologii digitale în procesele de predare, învățare și evaluare a elevilor. Acesta poate evidenția ceea ce funcționează bine, unde sunt necesare îmbunătățiri și care ar trebui să fie prioritățile. Instrumentul este disponibil în prezent în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Nouă versiune SELFIE este disponibilă în limba română la adresa https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_ro