Confidenţialitate

Comisia Europeană face un pas înapoi în privința mașinilor cu motoare termice | AUDIO

Oficialii de la Bruxelles lucrează la un nou plan care să permită vânzarea de mașini noi cu motoare termice din 2035 – dar care să folosească combustibili nepoluanți. Pasul înapoi vine în urma cerințelor și a insistărilor din partea Germaniei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Planul inițial al Comisiei a fost să interzică total vânzarea de mașini noi cu motoare termice din 2035. În urma discuțiilor din ultimele luni – proiectul pare că va fi schimbat.

Cum? Se vor putea comercializa mașini cu motoare termice, dar care folosesc combustibil nepoluanți, notează Reuters care a obținut o primă variantă a noului proiect.

Acești carburanți sunt obținuți prin sintetizarea emisiilor de dioxid de carbon captate și a hidrogenului produs cu ajutorul energiei electrice. Combustibilii eliberează dioxid de carbon în atmosferă atunci când sunt arși într-un motor.

Dar, aceste emisii să fie egale cu cantitatea de dioxid extrasă din atmosferă pentru a produce combustibilul – și de aici rezultă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor.

Problema este însă că acești carburanți nu sunt produși la scara largă – și nici dezvoltatorii de mașini nu au mizat pe acest segment, alegând electrificarea.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a refuzat să comenteze documentul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Posibile efecte ale plafonării prețurilor RCA: service-urile auto ar putea refuza decontarea reparațiilor | AUDIO