Comisia Europeană anunță lista produselor din SUA care ar urma să fie taxate

Aproximativ 200 de produse importate din SUA, în valoare totală de aproximativ 2,8 miliarde de euro urmează să fie taxate.

Printre ele, bourbon-ul, pasta de arahide, sucul de portocale, afinele, diverse tipuri de cereale, precum și oțelul, electrocasnicele, bărcile, îmbrăcămintea şi produsele metalice folosite în construcţii şi în industrie.

Donald Trump a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, dar a exceptat Canada şi Mexic şi a oferit posibilitatea excluderii altor aliaţi.

Comisia Europeană a cerut liderilor din industrie ca în termen de 10 zile să-şi prezinte obiecţiile dacă ei cred că taxarea vreunuia dintre aceste produse le va afecta afacerea.

UE consideră că ar trebui exceptată şi a respins declaraţiile lui Trump că tarifele sunt necesare pentru securitatea naţională, apreciind că sunt pur şi simplu măsuri protecţioniste.

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ, a subliniat că Uniunea Europeană nu este o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite şi se aşteaptă să fie exclusă de la aplicarea tarifelor anunţate de preşedintele Donald Trump, în caz contrar fiind pregătită să adopte măsuri de retorsiune în termen de 90 de zile.

Cecilia Malmstrom se va întâlni cu secretarul american pentru Comerţ, Wilbur Ross, pentru a discuta tarifele anunţate de Donald Trump.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS