Confidenţialitate

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis majorarea indemnizaţiilor aleşilor locali cu 30%

Membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor au adoptat un amendament la Legea de aprobare a OUG 2/2017 prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30%.

Amendamentul a fost depus, pe 14 martie, de către grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR.

“Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au făcut propuneri în Comisia pentru muncă şi protecţie socială astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizaţiei cu 30% aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi, precum şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene. Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizaţiilor şi pentru personalul care ocupă funcţii de demnitate publică la nivelul autorităţilor publice locale”, se arăta într-un comunicat semnat de liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce majorarea indemnizaţiilor se face cu 30%, Adrian Solomon a spus că „este mai mult de 20%”. “Pentru că e mai mult de 20%. Se întâmplă ca acuma şi cu acest 30% secretarul tot să aibă mai mult ca primarul”, a răspuns social-democratul.