Comisarul general al Gărzii de Mediu: Nu s-au înregistrat alte incidente în afară de focul de vegetație dintre Periș și Bârza, extins la depozite de fecale din Buftea

După poluarea masivă din ultimele două zile din București și Ilfov, comisarul general al Gărzii de Mediu susține la Europa FM că în această zonă nu s-au înregistrat alte incidente în afară de focul de vegetație dintre Periș și Bârza, extins însă la depozite de fecale din Buftea.

Peste 30 de mii de metri pătrați au ars începând de ieri dimineață, iar fumul a ajuns până în sudul Capitalei.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Marioara Artems Gâtej:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și totuți, mii de oameni din București s-au plâns pe paginile de facebook ale  Ministerului Mediului,Gărzii de Mediu și ale ONG -urilor de profil că în afară de miros de fecale de porci și de iarbă arsă, în Capitală a mirosit noaptea trecută a plastic ars.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Marioara Artemis Gâtej, spune că mai nou, a trimis patrule de inspectori care noapte de noapte merg în anumite localități în care se știe că se ard cabluri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisarul general al Gărzii de Mediu mai spune că dacă vreți să sesizați că aerul este poluat, trebuie să sunați la 112.

Marioara Artems Gâtej susține  că după ultumele incidente, dispecerii 112 au fost  instruiți astfel încât să anunțe echipele de permanneță ale Gărzii de Mediu, iar acestea să intervină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS