Confidenţialitate

Comisarul european pentru sănătate vine în România pentru a discuta despre campania de vaccinare

Comisarul european pentru sănătate vine mâine în România, unde va discuita cu autoritățile române despre campania de vaccinare. România trebuie să-și dubleze eforturile de imunizare, a transmis Stella Kyriakides înaintea acestei vizite.

Stella Kyriakides s-a arătat deja nemulțumită de rezultatele campaniei naționale de vaccinare și atrage atenția că varianta indiană a COVID-19 se răspândește rapid, ceea ce reprezintă un risc major pentru populația nevaccinată. Uniunea și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente pentru vaccinarea a 70 la sută din populația adultă a Uniunii Europene, atrage atenția Kyriakides.

”Având în vedere că doar 30 % din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România”, a declarat Stella Kyriakides.

Prima oprire a comisarului european va fi la ministerul sănătății, de unde va pleca într-o vizită la un centru de vaccinare din județul Dâmbovița.