Comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Vera Jourova vine în vizită la București

Comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Vera Jourova, se va întâlni cu premierul Dacian Cioloș, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, precum și cu membri ai Parlamentului.

Ei vor discuta despre progresul înregistrat de România în reformarea sistemului judiciar, contribuția justiției la prioritățile comisiei Juncker, cum ar fi Piața Unică Digitală și Agenda Europeană privind Securitatea, precum și acțiunile prioritare în ce privește egalitatea de gen, spun reprezentanții Comisiei Europene.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va discuta cu Vera Jourova despre Mecanismul de Cooperare și Verificare și reforma justiției în România.

 

De asemenea, oficialul european va avea întâlniri și cu președinții și reprezentanții Comisiilor juridice, de disciplină și imunități și ai Comisiilor pentru afaceri europene din Parlament și va participa la o masă rotundă cu organizații neguvernamentale active în domeniul politicilor privind integrarea romilor.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS