Comisarul european al României ar putea primi portofoliul de Mediu

Ursula von der Leyen – președintele ales al Comisiei Europene – își prezintă la prânz noua echipă din care va fi format executivul European.

Din partea României – pe listă este prezentă Rovana Plumb, care ar urma să primească, cel mai probabil, portofoliul mediului, după ce iniţial s-a vehiculat că României i-ar reveni Transporturile.

Noua Comisie Europeană va fi formată din 13 femei şi 14 bărbaţi.

Anunțarea oficială a listei vine după ce Ursula von der Leyen a avut în ultiomele săptămâni interviuri cu fiecare dintre cei propuși de statele membre pentru postul de comisar european.

Din partea României – Ursula von der Leyen a ales-o pe doamna Rovana Plumb, fost ministru în mai multe Guverne din țară.

Viorica Dăncilă le-a cerut euro-parlamentarilor români ca, indiferent de culoarea politică, să o susțină pe Rovana Plumb pentru postul de comisar la Bruxelles.

Opoziția consideră însă că Rovana Plumb este nepotrivită pentru postul de comisar, întrucât ar avea probleme de integritate și competență.

Lista prezentată de președinta Comisiei Europene trebuie aprobată întâi de Consiliul Uniunii Europene.

Apoi și parlamentul European trenuie să-și dea acordul pentru noua formulă a executivului European, după ce toți comisarii desemnaţi vor fi audiați în comisiile parlamentului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS