Confidenţialitate

Comisar Vălean: Nu se pune problema să nu puteți călători în Europa în această perioadă | AUDIO

Cei care aleg să călătorească în această perioadă își asumă un risc, dar dacă respectă distanțarea socială și celelalte măsuri de protecție, pot fi în siguranță, spune comisarul european pentru Transporturi.

Într-un interviu acordat Europa FM, Adina Vălean a precizat care ar fi cel mai sigur mijloc de transport în contextul pandemiei de coronavirus:

Dacă sunt mai multe metode prin care se poate ajunge din punctul A în punctul B, recomandarea noastră este cea care ar putea asigura o siguranță personală mai mare – mașina personală ar fi prima care-ți vine în minte. Avioanele sunt destul de sigure, nu avem statistici care arată că cei care folosesc avioanele sunt expuși într-un grad mai ridicat riscului. Există riscul cancelării eventuale a zborului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, transporturile la nivelul Uniunii Europene funcționează la o capacitate de doar 65 la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut, dar nu se pune problema să nu poți ajunge dintr-un loc în altul, spune comisarul Adina Vălean.

Transporturile merg. Dacă vrem să mergem undeva anume, găsim o cale să ajunge. În momentul de față sunt la doar 65% comparativ cu același moment al anului trecut, conectivitatea este totuși restabilită, companiile oferă soluții. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.