Confidenţialitate

Comisar-șef Ionel Bratu, despre polițiștii care au acționat în cazul șoferului care a refuzat să oprească în trafic: „Poate ar fi trebuit să solicite sprijin mai repede” | AUDIO

Comisar Șef Ionel Bratu, șef Servicii Accidente Rutiere la Poliția București, a explicat joi, 27 octombrie 2022, cazul tânărului de 26 de ani care nu a putut fi legitimat de polițiștii de la Poliția Rutieră în cursul serii de miercuri, 26 octombrie 2022 în timp ce se afla în trafic, urmând ca mai apoi să plece de lângă organele de poliție și să lovească alte două mașini. Ionel Bratu – Comisar Șef – a explicat că în cursul nopții au fost desfășurate „activități în vederea prinderii”, iar bărbatul a fost găsit în dimineața zilei de azi, la ora 07:00. Întrebat dacă polițiștii au acționat corect miercuri seara, Ionel Bratu a spus că aceștia au făcut tot ce au putut, deși ar fi trebuit să solicite ajutor mai repede.

„Un tânăr de 26 de ani, conducând un autoturism a încălcat mai multe norme rutiere și a fost observat de polițiștii care se aflau în zonă la fluidizarea traficului rutier. Aceștia s-au îndreptat către mașină, l-au oprit, i-au solicitat să se legitimeze, acesta a refuzat și mai mult decât atât a încercat să plece de la fața locului”, a spus Comisar Șef Ionel Bratu, șef Servicii Accidente Rutiere la Poliția București.

Întrebat dacă polițiștii au acționat corect, Comisar Șef Ionel Bratu a spus că: „Nu aș vrea să mă pronunț eu, dacă a acționat sau nu corect, sunt alte instituții ale statului care fac asta”.

După ce tânărul în cauză a demarat în trombă, a lovit două mașini cu vehiculul pe care îl conducea, a plecat de la fața locului, a fost dat în atenție pentru toți polițiștii de pe raza Capitalei, iar vehiculul a fost identificat la foarte scurt timp în zona Timpuri Noi”, a mai spus Comisar Șef Ionel Bratu.

Tânărul de 26 de ani a fost prins joi dimineața la ora 07:00 de polițiștii din cadrul Secției 19

„Toată noaptea s-au desfășurat activități în vederea prinderii celui în cauză. În jurul orei 07:00 a fost prins de polițiștii din cadrul Poliției Capitalei, Secția 19 – Poliție și la sediul secției a fost testat cu apartul alcool-test și drug-test, rezultatul fiind negativ pentru ambele situații”, a explicat Comisar Șef Ionel Bratu.

„A fost condus la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de mostre biologice și așteptăm rezultatul”, a mai spus Comisar Șef Ionel Bratu.

Comisar Șef Ionel Bratu, șef Servicii Accidente Rutiere, despre polițiștii din trafic: „Poate ar fi trebuit să solicite sprijin mai repede”

„S-a plecat în urmărirea lui imediat, numai că viteza de deplasare a lui fiind foarte mare nu a fost prins imediat. Mașina a fost identificată la foarte scurt timp în zona Timpuri Noi. Dimineața la ora 07:00 a fost prins”, a spus Comisar Șef Ionel Bratu, șef Servicii Accidente Rutiere la Poliția București.

„Mie mi s-a părut că polițistul rutier a fost foarte ferm”, a spus Ionel Bratu referindu-se la atitudinea polițistului.

Întrebat care ar fi fost inconveniențele reperate în modul de operare al polițistului, acesta a spus că: „Poate ar fi trebuit să solicite sprijin mai repede”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: România nu știe ce vrea de la Poliție, spune sociologul Barbu Mateescu: „Fie este prea dură, fie este prea blândă și nu este respectată” | AUDIO