Comisar-șef DGA, reținut de DIICOT pentru trafic de droguri

Un comisar-şef în Direcţia Generală Anticorupţie a fost reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri.

Petru Pitcovici este judecat pentru fapte de corupție în dosarul lui Puiu Popoviciu.

Comisarul Petru Pitcovici e acuzat de trafic internațional de droguri de mare risc, finanțarea și favorizarea făptuitorului. El ar fi ajutat traficanţi de droguri care au adus cocaină în ţară. Pitcovici a fost ridicat din faţa unui restaurant din Capitală, unde era împreună cu bărbatul care a plătit pentru aducerea drogurilor în București.

Petru Pitcovici va a fi prezentat Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă, alături de alte două persoane.

În perioada 11-19 mai, procurorii DIICOT au investigat activitatea unor persoane suspectate că au introdus în România droguri de mare risc procurate din Olanda, care, ulterior, au fost comercializate în Capitală.

Pe 8 mai, trei dintre suspecți au mers în Olanda pentru a lua droguri. Bărbații au vrut să intre în țară pe 11 mai, pe la punctul de trecere al frontierei Nădlac, fiind verificați de polițiști. În urma controlului „au fost găsite 2 pachete care conțineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-științifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină și 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA)”. Doi dintre ei au fost arestați preventiv.

O a treia persoană care se sustragea cercetărilor la acel moment a fost prinsă de procurori în fața unui restaurant din București, alături de comisarul DGA, Petru Pitcovici și de Sandu Dan Simion. „Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor și a 2 autoturisme folosite de către aceştia, au fost identificate și ridicate sumele de 900 de euro, 900 de dolari, 3000 de lei precum și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 3 autoturisme de lux”, spun procurorii DIICOT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS