Confidenţialitate

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa vine, astăzi, în România

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, unul dintre cei mai importanți lideri militari ai NATO, vine, astăzi, în România.

Generalul american Tod D. Wolters se va întâlni cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, cu șeful Armatei, generalul-locotenent Daniel Petrescu, dar și cu președintele Klaus Iohannis, care îl va decora.

Vizita comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, care este și comandantul Forțelor Americane pe continent, are loc într-un context delicat în zonă.

Rusia continuă amenințările și militarizarea în Marea Neagră, președintele Donald Trump a decis retragerea a aproape 12 mii de militari americani din Germania, iar conflictul dintre Grecia și NATO, doi membri NATO, este în toi.

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa va discuta cu președintele Klaus Iohannis, iar după amiază, după discuții cu ministrul Apărării și Seful Armatei, va face declarații.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind decorarea generalului Tod D. Wolters cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace, ”în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României de către Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate în Europa”.

Foto: Departamentul American de Apărare