Comandament MAI: 89 localități din 7 județe, afectate de ploi și inundații

89 de localități din 7 județe ale României au fost afectate de ploile și inundațiile din ultimele 24 de ore.  În cinci județe situația este mai dificilă. La sediul Ministerului de interne a avut loc comandamentul de urgență, unde ministrul Petre Tobă a prezentat situația până la această oră.

Ministrul de Interne Petre Tobă: “Efecte deosebite au fost înregistrate pe raza a cinci județe: Bacău, Neamț, Galați, Vrancea și Harghita. În pofida tuturor măsurilor luate, atât de anunțare a populației da și măsurile de limitare a acestor efecte, am înregistrat și două persoane decedate.  Au fost închise mai multe artere de circulație, dintre care aș vrea să subliniez DN2, închis pe o porțiune de aproximativ 3 kilometri  între localitățile Adjud și Ruginești. De asemenea avem magistrala CFR 500 București – Suceava, tot în dreptul localității ruginești. La nivelul MAI, pentru buna gestionare a situației, au fost la datorie 4.500 de lucrători.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Rămân sub avertizare cod portocaliu 4 județe până diseară, spune șeful ANM Ion Sandu. De mâine însă situația se schimbă.

Directorul ANM Ion Sandu: “De mâine dimineață ne așteptăm să nu mai fie în Moldova atenționări, nici măcar Cod Galben. Ne așteptăm și ca în celelalte zone să fie cel mult o  informare pentru partea de sud-vest, adică nu în Moldova, pentru ziua de sâmbătă, și eventual  niște avertizări punctuale care nu pot fi prevăzute cu mult timp înainte. În niciun caz nu mai există o formațiune atât de bine definită și cu un potențial atât de ridicat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS