Confidenţialitate

Comandament de vreme rea, la Primăria Capitalei

În contextul avertizărilor emise de meteorologi, autoritățile bucureștene se reunesc, la ora 9.00, într-un comandament organizat de Primăria Generală, la apelul primarului Gabriela Firea.

Edilul șef a ordonat mobilizate în toate instituțiile din subordine.

Gabriela Firea susține, totuși, că bucureștenii nu au motive de a intra în panică.

‘Trebuie să ne luăm măsuri de precauție, în special în ceea ce privește panourile publicitare. I-am avertizat pe proprietari și pe administratori să fie puse în siguranță. De asemenea, copacii, pentru că de multe ori, la furtuni, aceștia cad, dacă sunt bătrâni sau bolnavi, și – în general – să fie luate toate măsurile de siguranță’, a precizat primarul general.

Gabriela Firea a atras atenţia, totodată, că proprietarii sau administratorii de clădiri au responsabilitatea de a face reparaţii care să prevină eventualele incidente. Marți, vântul a smuls acoperişul fostei fabrici de bere de pe Calea Rahovei şi l-a aruncat pe şinele de tramvai din zonă. Pompierii bucureşteni au lucrat toată ziua pentru a elimina orice pericol.

Primarul general crede că legislaţia ar trebui înăsprită.

Meteorologii au transmis, marţi, o informare potrivit căreia, până joi seara, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Cantitatea de precipitaţii poate ajunge la 40 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 60 de kilometri la oră.

Potrivit informării meteorologice, la munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia şi Banat în seara zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri vor fi perioade în care vremea va fi instabilă.

Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază, fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a ţării.

”În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăşi 50…60 km/h.

https://www.europafm.ro/averse-torentiale-descarcari-electrice-si-grindina-de-marti-seara-pana-joi-la-ora-23-00/