Confidenţialitate

Coloane de camioane la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, după restricțiile aplicate de Paștele catolic

Coloane de camioane așteaptă la ieșirea în țară în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria care permit tranzitarea mașinilor mai mari de 7,5 tone.

Cel mai mult, 6 ore, se așteaptă în județul Arad, la Vărșand și Nădlac 2 autostradă, în acest caz camioanele fiind parcate chiar pe banda de urgență a autostrăzii, iar coloana depășește 20 de km.

În toate punctele se lucrează la capacitatea maximă a fiecărui punct și ținând cont de numărul de echipaje ungare disponibile pentru că verificările se fac în comun.

Conform aplicaţiei de trafic de pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul foarte mare de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară și din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale.

Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care s-au aplicat de încă de joi seara.

Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară în condiţii normale în graniță.