Confidenţialitate

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul șefei secției de Terapie Intensivă de la Maternitatea ”Bucur” | AUDIO

Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul doctoriței care a mers la serviciu cu febră.

Este vorba despre șefa secției de Terapie Intensivă de la Maternitatea ”Bucur”, Rodica Ologu, care acum are coronavirus şi e internată la Institutul “Victor Babeş”.

Potrivit unui comunicat al conducerii Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” (maternitatea Bucur funcționează în cadrul spitalului), ”cu bună știință, doctoriță Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deși prezenta febră”.

”În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, d-na doctor Rodica Ologu, șef de secție ATI maternitatea Bucur, s-a prezentat la serviciu fiind de gardă, deși prezenta simptome sugestive pentru infecția cu Covid-19. Cu bună știință, doctoriță Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deși prezenta febră. Medicul a purtat echipament de protecție pe toată durata gărzii și a stat izolată în cabinet.

Ulterior, doctorița Ologu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului “Sfântul Ioan”, unde a fost izolată corespunzător și testată. Rezultatul a ieșit pozitiv și a fost transferată la Institutul “Victor Babeș” – se arată în comunicatul unității medicale.

Adriana Sârbu oferă toate detaliile:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.