Confidenţialitate

Colectiv : părinții cer dosarele tinerilor care au fost infectați în spitalele românești

Părinţii lui Bogdan Istrate, unul dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv, au postat pe pagina de Facebook a fiului lor un “acord post-mortem” pentru ca Spitalul Bagdasar-Arseni să le furnizeze dosarul medical, după ce reprezentanţii unităţii medicale au refuzat solicitarea părinţilor.

Managerul unităţii medicale, Bogdan Păltineanu, susține că informaţiile sunt confidenţiale chiar şi după decesul pacientului, dacă acesta nu a apucat să- şi dea consimţământul.

Părinţii tânărului au publicat şi o fotocopie a certificatului constator al decesului, care dovedește că fiul lor a murit de septicemie. Asta în condițiile în care spitalul susține, prin rapoartele oficiale, că nu a avut nici un pacient cu infecții nosocomiale.

Bogdan Istrate avea 22 de ani şi este cea de-a 54-a persoană care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie.

Gazeta Sporturilor a publicat 13 dosare medicale ale unor tineri care au murit în urma tragediei din Colectiv. În toate septicemia este cauza deceselor. Sub protecţia anonimatului, medicii spun că foarte puţini nu erau infectaţi cu bacterii extrem de periculoase din spitale şi că aceasta este realitatea pe care o ascund autorităţile.