Coduri roșii de temperaturi extreme în destinații turistice europene

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care pleacă în acest week-end sau care sunt deja în vacanță, că autorități din mai multe țări europene au emis avertizări de temperaturi ridicate.

Codul roșu este aplicat, în weekend, pentru întreg teritoriul Croației, al Bosniei-Herțegovina, Serbiei, Muntenegrului și Ungariei.

Avertizare similară este în vigoare  pentru cea mai mare parte a Sloveniei, sudul Poloniei, sudul Slovaciei, sudul Elveției, centrul și sud-estul Italiei, precum și pentru insulele Sicilia și Sardinia.

Totodată, din cauza caniculei și a secetei, există pericolul producerii unor incendii de vegetație uscată și de păduri în zone precum: sudul și estul Portugaliei, sudul și centrul Spaniei și zona Mallorca, sudul insulei Corsica și zona mediteraneană a Franței, insulele Sicilia, Sardinia, sudul și centrul Italiei, zona de coastă a Croației, centrul Albaniei, zona estică a Ungariei, nordul și estul Serbiei, Macedonia, sud-estul și nord-vestul Bulgariei, partea de sud a țărmului Greciei și insulele Ciclade, părți din zona centrala a Ciprului, centrul și sud-vestul Turciei.

Cetățenii români sunt sfătuiți de Ministerul Afacerilor Externe să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă, iar cei afectați de situația din atenționare să solicite asistență consulară la misiunile diplomatice și oficiile consulare  ale României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS